CV

Joana Mollà (1990, Paiporta, València), Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politecnica de València, va continuar amb els seus estudis a la Univerzita Palackeho a la República Txeca i els va finalitzar al 2013 a la Universitat de Barcelona. Durant els primers anys va desenvolupar projectes pictòrics i d’intervenció. Els darrers anys, es va endinsar en l’art sonor i les teories del caos amb Miguel Molina, Jan Krticka i Josep Cerdà, amb Bartolomé Ferrando en l’art d’acció, i amb Jose Miguel Cortés i Martí Peran un interés per les practiques divergents i al marge.
En 2016 finalitzá el Master de Producció Artistica en la especialitat de art i tecnología, centrant el seu projecte final en l’estudi de projectes d’acció a l’espai públic. Una Incomodidad confortable: Protocolo de Acción-Reacción-Interacción explora els limits de la creació entre l’artista i el espectador, proposa estrategies per a la creació col.lectiva i reivindica la experiencia com a eina energética, creadora de sentit. Les accions es van realitzar a la Illa de la Reunió, a França, durant un intercanvi amb l’ École de Beaux Arts de la Renyon.
Els darrers anys, realitza projectes col.laboratius amb performers, músics i cientifics. Ha participat en nombrosos festivals internacionals de performance, individual i en parella, ha presentat el seu treball en la Comissió Europea de Brusel.les i es co-fundadora de la Associació de Artistes Asimètrics.